Ofte stilte spørsmål
Hvordan retter jeg feriesaldoen min?

Mistenker du at det er noen feil i din feriesaldo som du ønsker å rette? Da er denne artikkelen riktig sted!

Liv Ulversøy avatar
Skrevet av Liv Ulversøy
Oppdatert over en uke siden

Sjekk feriesaldoen til deg og dine ansatte

For å lære mer om hvordan du sjekker feriesaldoen til dine ansatte kan du trykke på denne knappen:

Vanlige årsaker til at feriesaldoen er feil

1. Det ble ikke lagt inn noen «inngående saldo» på brukerne når dere først tok i bruk Busy. Dette betyr at alle ansatte ble stående med «0» i feriedager første året med Busy, som kan ha skapt en negativ feriesaldo som nå er med de videre.

2. Dere har ikke tenkt noe over feriesaldo tidligere, men ønsker nå å ta det i bruk.

3. Det har blitt ført feil i ferie tidligere som gjør at feriesaldoen nå ser feil ut.

Rett opp feriesaldoen: Gjør en feriejustering!

Gå til (1) «Timebank» -> (2) «Ferie».

For å gjøre en feriejustering, trykk på (3) «Ny feriejustering».

I vinduet som dukker opp kan du gå igjennom følgende punkter:

1. Ansatt: Hvilken ansatt skal feriejusteringen gjelde for?

2. Dato: Hvilken dato skal feriejusteringen gjelde fra?

3. Ferie før: Her ser du feriesaldoen til personen for datoen som er valgt.

4. Justeringsverdi: Hva skal feriesaldoen justeres med? Skriv minus foran tallet om du ønsker å trekke fra feriedager.

5. Ferie etter: Her ser du hva feriesaldoen vil bli etter justeringen.

6. Beskrivelse: Legg igjen en beskrivelse, for eksempel med begrunnelse for hvorfor feriejusteringen ble gjort.

Trykk «Lagre» for å ferdigstille feriejusteringen.

Repeter stegene for alle ansatte med avvik i feriesaldoen.

Obs: Hvilken dato skal du velge å gjøre feriejusteringen fra?
Ofte kan det være lettest å velge starten av året - 01.01. Da vet du at feriesaldoen burde være et visst antall dager (vanligvis 25), og kan justere feriesaldoen slik at «ferie etter» står som 25 (saldoen den ansatte burde ha hatt 01.01).