Registrera tid på uppgifter från 24SevenOffice

Se hur du kan registrera tid på uppgifter från 24SevenOffice i Busy.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Upprätta projektet i Busy

Börja med att upprätta projektet via Busys projektsida.

Klicka av "Uppgiftsbaserat projekt"

Klicka på spara, så skickas du till projektsidan.

Lägg till arbetstyper och projektdeltagare i Busy

Lägg till arbetstyper

När du använder dig av uppgiftskoppling mot 24SevenOffice är det lättast att välja alla arbetstyper och låta det styras i detalj i 24SevenOffice. Klicka på "Redigera taggar" och klicka i rutan till vänster om "Namn" för att lägga till alla arbetstyper på projektet.

Sätt projektet som öppet eller lägg till medlemmar.

När du skapar ett projekt kan du välja om projektet ska vara öppet eller inte. I 24SevenOffice är projekt som standard satt som öppet, och det lättaste om man använder uppgiftskoppling gentemot 24SevenOffice är att sätta det som öppet även i Busy. Du kan ändra projektets mellan öppet och ej inne på projektet under "Inställningar". Om du vill ha mer kontroll över vilka som är med i projektet kan du istället välja att inte ha det öppet och lägga till de användare som ska kunna tidsföra på projektet, lägg först till användarna i Busy och sedan i 24SevenOffice.

Upprätta och justera uppgifterna i 24SevenOffice

Du kommer snabbt till det nya projektet i 24SevenOffice genom att klicka på "Visa projektet i 24SevenOffice".

På projektsidan i 24SevenOffice kan du upprätta och styra uppgifterna så du önskar, koppla projekten mot arbetstyper som lagts in i Busy och om projektet inte är öppet så väljer du även vilka anställda som kan föra tid.

Hämta uppgifterna till Busy

1. I Busy klickar du först på uppgiftsfliken uppe till höger på projektsidan.

2. Se till att "Tillåt en annan uppgiftstag" är korrekt uppsatt.

3. Klicka på "Synkronisera projektuppgifter" för att hämta de senast uppdaterade versionerna av uppgifterna. Detta sker automatiskt en gång per dag.

Tidsföring på projektuppgifterna

De anställda kan nu föra tid på uppgifterna.

Välj först vilket projekt du ska föra mot, välj sedan korrekt uppgift. När tidsföringen är färdiginlagd klickar du på "Markera som komplett". Då kommer uppgiften få statusen "Färdig" både i Busy och i 24SevenOffice.

Du kan samtidigt se hur mycket tid som loggats på uppgiften. Detta inkluderar tidigare loggad tid och total loggad tid efter att tidsföringen loggas. Om du har en estimerad tid inlagd kommer detta visas bredvid tidsanvändningen.

Klicka på spara för att slutföra tidsföringen.

Se rapporter på tidsanvändning

För att se uppgifternas tidsanvändning går du till: "Rapporter" → "Tidrapport" och byter visning till "Projekt / Uppgifter". Här kan du sedan expandera linjerna för att se tidsförda uppgifter per projekt. Du kan även byta visningen till att visa användare, då får du vem som har arbetat på de olika uppgifterna.