Order och fakturering
Upprättning av ordrar och fakturering

Denna artikel visar hur man använder tidsunderlaget i Busy för fakturering.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Busy gör det enkelt för dig - även när du ska fakturera kunder! När du använder orderfunktionaliteten kan du skapa en order på endast 15 sekunder!

Kom i gång med fakturering

För att kunna använda dig av fakturering behöver du vara på kundtid- eller Pro-planen. När detta är på plats kan fakturor aktiveras genom att klicka «fakturering» i sidomenyn till vänster, klicka sedan på «Kom i gång».

Fakturering är nu aktiverat. Du blir sedan skickad till en översikt med faktureringsbara projekt, här kan man se antal ofakturerade poster, ofakturerat belopp och datum för varje projekts senaste order. Man kan enkelt skapa ett nytt utkast genom att klicka på «Ny faktura» för ett givet projekt.

Du får nu upp ordersidan. Här kan du upprätta ordern genom att välja vilka poster som ska inkluderas. Som utgångspunkt visas endast attesterade poster, men det kan ändras genom att gå till faktureringsinställningar, aktivera därefter "Inkludera ej godkända tidsposter"

När ordern sedan är klar är det bara att klicka på «Slutför fakturan». Tidsunderlaget kommer då som standard att bli låst och attesterat (om det inte redan är gjort). Vi stöttar en rad olika arbetsflöden och rekommenderar att alla bekantar sig med de vanligaste, vilket beskrivs nedan.

Välj passande arbetsflöde

Faktureringsfunktionaliteten kan anpassas till många olika arbetsflöden. Här går vi igenom de vanligaste flödena, hur de fungerar, vem de passar och hur man sätter upp de.

Markera poster som fakturerade och upprätta en order endast i Busy (standard)

Här kommer posterna bli låsta och attesterade (om det inte redan är gjort), och en order skapas i Busy. Detta flöde passar dig som inte använder Busy tillsammans med 24SevenOffice och ger dig översikt över vad som är och inte är fakturerat. Orderlinjerna i en färdigställd order kan användas som underlag för att upprätta fakturan i ett annat system.

Detta flöde väljs automatiskt när faktureringen blir aktiverad, men kan även väljas vid senare tillfälle genom att sätta distributionsmetoden till «Endast i Busy» i faktureringsinställningarna.

Markera poster som fakturerade och upprätta en order i 24SevenOffice

Här kommer posterna bli låsta och attesterade (om det inte redan är gjort), och en order skapas i Busy. Ordern blir även upprättad i 24SevenOffice. Om du använder 24SevenOffice tillsammans med Busy är detta det arbetsflöde vi rekommenderar. Ordern dyker då upp färdig i 24SevenOffice, redo att faktureras!

Detta flöde väljer du genom att sätta distributionsmetoden till «Skapa i 24SevenOffice» i faktureringsinställningarna.

Överföring av poster till 24SevenOffice och endast upprättning av order i Busy

Detta arbetsflöde är passar de som använder 24SevenOffice och vill behandla tidsunderlaget i 24SevenOffice. Här kommer posterna bli låsta och attesterade (om det inte redan är gjort), och en order skapas i Busy. Orderns tidsunderlag kommer automatiskt att bli överfört till 24SevenOffice.

Detta flöde väljer du genom att sätta distributionsmetoden till «Endast i Busy» i faktureringsinställningarna, och så sätter du tidsöverföringen till «Överföring på slutförd faktura» på 24SevenOfficeinställningarna i Busy.

Andra arbetsflöden

Om inga av de vanliga arbetsflödena passar, så är det även möjligt att skapa en egen variant. Detta gör du genom att välja andra kombinationer av distributionsmetoder i orderinställningarna och tidsöverföringen i 24SevenOfficeinställningarna i Busy.