Fakturering i 24SevenOffice med fakturor från Busy

En steg för steg genomgång av faktureringsprocessen i Busy med 24SevenOffice.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gå till projektet du ska fakturera

1. Börja med att gå till «Fakturering» i sidopanelen. Här får du upp en lista över alla projekt du är ledare för och som har timmar som kan faktureras.

2. Klicka på kolumntiteln «Väntande timmar» för att sortera och hitta projekt som är klara för fakturering.

3. Du kan även söka antingen på kund- eller projektnamn i sökfältet uppe till höger.

4. Klicka på «Ny faktura» på projektet som ska faktureras.

Välj vad som ska inkluderas i fakturan

1. Under «Välj grund för fakturering» ser du de timmar som är klara för fakturering. Markera de timmar som du vill inkludera.

Om du vill ändra beskrivning, timpris eller fakturerbara timmar kan du göra det direkt i tabellen. Klicka sedan på «Spara» nere till vänster.

2. Om det står att det finns tillgängliga kostnader klickar du på «Kostnader» fliken. Välj därefter kostnaderna som ska inkluderas, se bilden nedan.

3. Denna inställning låter dig välja om tids- och kostnads listan ska läggas till som en bilaga eller inte.

4. Klicka sedan på «Uppdatera fakturaunderlag» nere till vänster för att uppdatera underlaget med de nya ändringarna.

5. Klicka slutligen på «Skapa i 24SevenOffice». Då får du upp ett konfirmationsmeddelande. Om allting som ska vara med i faktureringen är inlagt är det bara att klicka vidare.

Notera att om det är ett fastprisprojekt kan du hoppa över att lägga till timmar och istället klicka på knappen «Lägg till fastpris».

Se över slutfakturan och skicka den till kunden

Du hittar fakturan antingen genom att trycka på länken «Visa faktura i 24SevenOffice» eller genom att gå till orderlistan i 24SevenOffice.

Notera att om du är inloggad på en annan klient i Busy än i 24SevenOffice är det möjligt att länken inte fungerar, då hittar du fakturan i orderlistan i fakturamodulen.

Kolla till så att fakturan ser korrekt ut, med eventuella avdelningar, referenser och orderlinjer. Du kan även se tillagda bilagor som tids- och kostnads listan under punkt 1 «Bifoga filer». För att skicka fakturan klickar du på punkt 2 «Fakturera».

Vad är nästa steg?

Tillbaka på fakturering i Busy kan du se dina tidigare skapade fakturor under fliken «Fakturalista» uppe till höger.

Om du vill fakturera ytterligare projekt klickar du på «Projekt» fliken, sorterar efter «Väntande timmar» och klickar på «Ny faktura» på projektet.