Rapporter
Hur man använder rapporter i Busy

Artikeln ger dig en introduktion till de olika funktionerna i rapporter.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Rapporterna i Busy är omfattande och ger dig inblick i allt du behöver veta om projekt, användare och arbetstyper. Utöver det finns rapporter som är relaterade till bland annat kunder, tidkontroll och frånvaro. I denna artikel får du en inblick i de olika funktionerna under «Rapporter» menyn.

Ny Dashboard

Överst finns det nu flikar som: Dashboard, Budgetrapport, Tidrapport och Lönerapport (1). Bilden nedan visar hur dashboard fliken skulle kunna se ut. Denna flik ger dig en översikt över statusen på projekt med en budget (2) och genvägar till de rapporter du kommer ha mest nytta av. I detta fall, registrerad tid på projekt denna månaden (3), registrerad tid för användare denna månad (4), timmar väntande på fakturering (5), semester och frånvaro de kommande två månaderna (6) och saknad tidsregistrering per anställd (7). vilka genvägar som du får upp beror på vilken plan du har. Vissa får fler, andra får färre.

Status för projekt med budget

Här får du en översikt över dina tre mest intressanta projekt och kan snabbt följa med hur projekten går i förhållande till sin budget. Du ser även när någon sist var inne på projektet. Tryck på de olika projekten för att komma direkt till projektrapporten.

Registrerad tid per projekt denna månad

När du trycker på den kommer du komma till tidrapporten som automatiskt kommer vara sorterad efter efter projekt och arbetsyper. Här kan du se förd tid per projekt och arbetstyp.

Registrerad tid för anställd denna månad

N‍‍‍är du klickar på genvägen kommer du till tidrapporten som automatiskt kommer vara sorterat efter personer och projekt. Du får då upp en tidslista över alla anställda och när du klickar dig in på en enskild anställd kan du se vart personen spenderat sin tid per projekt.

Timmar som väntar på fakturering

Denna genväg tar dig vidare till tidrapporten som automatiskt kommer vara sorterat efter projekt och arbetstyper. Här får du en översikt över den tid som registrerats på de olika projekten, men som inte ännu blivit fakturerat.

Semester och frånvaro de kommande två månaderna

När du klickar på denna genväg får du en översikt över alla arbetstyper som inkluderar frånvaro, som semester eller annan ledighet. Här ser du hur mycket frånvaro som är planlagt de kommande två månaderna.

Saknad tidsregistrering per anställd

Denna rapport tar dig till tidsloggen under planera. Här får du en översikt över hur många timmar som rapporterats per dag, representerat med färgkoder. Här kan du se registrerad tid bakåt i tiden och planerad tid som kommer framöver. Grönt betyder att den anställde uppnått sin kapacitet den dagen, blått betyder att den anställde jobbat över sin kapacitet och gult betyder att den anställde inte är vid kapacitet.

Hitta rapporter

Till höger på dashboarden finns det en sektion som heter «Hitta rapporter». Här kan du få tillgång till rapporter för de olika projekten, olika personer och de olika arbetstyperna. När du klickar på en av rapporterna får du upp en full rapport för projektet, personen eller arbetstypen som du valt.

Projektrapporten

I projektrapporten får du en full översikt över allt du behöver veta om om ditt projekt. Se nedan för ett exempel på hur projektrapporten ser ut.

Justera tidsperspektiv

Uppe till höger i rapporten kan du justera vilket tidsperspektiv du vill se rapporten i. Du kan välja mellan vecka, månad, kvartal, helår eller en anpassad vy där du manuellt skriver de datum du vill se.

Flera flikar

Det finns flera flikar uppe till höger i projektrapporten. Fliken «Översikt» kan ses på bilden ovan. Fliken «Timmar» som kan ses nedan innehåller en full tidslista för projektet. Fliken «Uppgifter» dyker upp om det är aktiverat på projektet. Fliken visar hur mycket tid som registrerat på de respektive uppgifterna och man kan här även jämföra med uppgiftens estimerade tidsåtgång. 24SevenOffice användare får även upp fliken «Kostnader», där får man överblick över alla produkter som är kopplade till projektet med antal, inpris, utpris och totalpris.

Lägga in budget och ändra fakturering från projektrapporten

Du kan lägga in eller justera projektbudgeten direkt ifrån projektrapporten. Det gör du genom att klicka på budgeten, då dyker fönstret nedan upp. Du kan även ändra fakturerbara timmar på samma sätt. Bara klicka på fakturerbar tid och gör dina ändringar.

Om det är något mer du funderar över gällande rapporter uppmanar vi dig att kontakta oss via chatten nere till höger, så hjälper vi dig 😊