Komma igång med stämplingsklocka

En genomgång i hur du sätter upp en stämplingsklocka i ditt arbetsområde.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En tidsklocka kan användas när du vill att en anställd bara ska kunna registrera tid genom att checka in på kontoret, eller som ett komplement till annan tidsregistrering.

Se nedan för att sätta upp ett konto med tidklocka.

Bjud in den anställde

Gå till «Användare» , välj «Lägg till någon» och skriv in e-posten på den du önskar att bjuda in som extern användare.

Vill du att den anställde inte ska kunna registrera timmar på egen hand? tryck då på «Visa avancerade inställningar» och stäng av «Skicka inbjudan via e-post».

När den anställde är inbjuden behöver du sätta upp en anställningskod på deras profil, detta så att de kan använda detta nummer för att stämpla in och ut.

Upprätta ett stämplingskonto

Efter att alla anställda som ska stämpla blivit inbjudna kan du sätta upp en sista användare. Denna användaren måste antingen vara administratör eller gruppledare för en grupp anställda som ska stämpla.

För ökad säkerhet föreslår vi att användaren är satt till att vara gruppledare.

Notera att denna användare måste använda «E-post och lösenord» vid registrering, då det är ett krav för att kunna använda tidklockan.

Aktivera Check-in mode

När du skaffat en enhet som de anställda ska använda för att checka in och ut loggar du in på https://app.busy.no med stämplingskontot.

Därefter aktiverar du check-in mode genom att klicka på avataren längst nere till vänster och klickar på «Activate check-in mode».

På nästa skärm klickar du på «Start check-in mode», då kan de anställda checka in på enheten med hjälp av sitt anställningsnummer.

Användning av check-in mode

De anställda skriver in sitt anställningsnummer när de kommer till jobbet och klickar på «Continue to check-in/check-out»

Därefter väljer de vilket projekt och arbetstyp. Tidigare använda inställningar sparas automatiskt, så de flesta användare behöver bara klicka på «Start work session». De får då en sammanfattning av den data som inmatats och systemet kommer automatiskt gå tillbaka till startsidan efter 5 sekunder.

När den anställde har jobbat klart och ska checka ut skriver de in sitt anställningsnummer igen och klickar på «Continue to check-in/check-out». På nästa sida kan de klicka på «Finish work session» för att checka ut. De får då en sammanfattning av hur mycket tid som registrerades. Systemet kommer automatiskt gå tillbaka till startsidan så att nästa anställd kan checka in/ut.

Avsluta check-in mode

För att avsluta check-in mode trycker du på de tre prickarna uppe till höger och väljer «Exit check-in mode». Du måste sedan ange stämplingkontots lösenord för att avsluta check-in mode.