Snabbkommandon och genvägar i Busy

I Busy har vi flera snabbkommandon och genvägar för saker du inte vill lägga tid på. Här får du en översikt över dessa.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Dra och släpp-funktion

Dra och släpp funktionen är en av de mest grundläggande genvägarna vi har i Busy. För att lägga in en ny tid klickar du och drar längst tidslinjen. Du kan även ändra eller flytta på en förd tid med dra och släpp funktionen.

Kopiering av timmar på tidslinjen

Ser arbetsdagen likadan ut som igår? Kopiera gårdagens händelser genom att hålla inne alt, klicka på tidsföringen och dra duplikaten dit du önskar.

Kopiering av dagar i planläggaren

För projektledare kan det underlätta att kopiera dagar från person till person. Det gör du genom att klicka på dagen du vill kopiera, klickar på kopieringsknappen och väljer vem/vilka kopian ska läggas på.

‍Dela på tidsföring

Även om tidsföringen går fort med dra och släpp och duplicering, är det lite snabbare att helt enkelt dela en post på mitten. Det gör du genom att hålla ned shift och klicka på en post där du vill dela den.

Ångra handling

Gick det snabbt när du upprättade en ny tidsföring i planläggaren? Det finns en ångra knapp längst ner på skärmen efter att handlingen är tillagd, eller så kan du bara klicka på cmd/ctrl+z.

‍Zooma på tidslinjen

Är du irriterad på att tidslinjen visar för lite av din dag, eller att tidsföringen är för kort för att se texten? Du kan zooma på tidslinjen genom att hålla ner shift, hovra över den vita linjen som visar klockslag, klicka och dra den sidleds för att zooma in och ut.

Ändra flera tidsföringar i planläggaren

Planändringar sker stadigt och ständigt, men då behöver du inte nödvändigtvis ändra på alla tidsföringar en och en. Gör flera ändringar samtidigt genom att bocka i rutan uppe till höger på de dagar du vill ändra i planläggaren. Därefter klickar du på "Ändra poster" uppe till vänster. Här kan du välja att ändra projekt, arbetstyp, varaktighet, fakturerbat/icke fakturerbar och känslighet, eller så kan du ta bort de.

‍Repeterande händelser

I Busy har du möjlighet att lägga in repeterande händelser, så du inte längre behöver lägga in dessa händelser mer än en gång. Det gör du genom att upprätta en tidsföring, klicka på "Visa alla detaljer" och bocka i "Repetera varje vecka" till höger i registreringsfönstret. Därefter väljer du hur många veckor du vill att händelsen ska upprepas.

Anpassa orderlinjer

När du upprättar en faktura och väljer fakturaunderlag grupperas orderlinjerna vanligtvis efter arbetstyp eller produkt. Om du istället önskar att anpassa orderlinjerna själv kan du göra detta genom att markera de linjer du vill slå samman, klickar på de tre punkterna nere till vänster och sedan klickar på "Lägg till som en enda rad".