Busy gjør det enkelt for deg – også når du skal fakturere kunder! Ved bruk av ordrefunksjonaliteten vår kan du klargjøre en ordre på bare 15 sekunder!

Kom i gang med ordre

For å kunne benytte deg av ordre må dere være på Kundetid- eller Pro-planen. Når dette er på plass kan ordre aktiveres ved å trykke på «Ordre»-knappen i sidemenyen, for å så trykke «Kom i gang».

Ordre er nå aktivert! Du blir nå sendt til en oversikt over fakturerbare prosjekter, der vi viser antall ufakturerte oppføringer, ufakturert beløp og dato for sist ordre for hvert prosjekt. Man kan enkelt lage et nytt ordreutkast ved å trykke på «Ny ordre» for et gitt prosjekt.

Du blir nå sendt til siden for en ordre. Her vil du få muligheten til å sette sammen ordren, ved å velge hvilke oppføringer som skal inkluderes. I utgangspunktet vises kun godkjente oppføringer, men dette kan enkelt endres ved å velge «Gå til ordreinnstillinger» for å så aktivere «Inkluder ikke-godkjente oppføringer».

Når ordren er klar for fakturering er det bare å trykke «Ferdig». Timegrunnlaget vil da som standard bli låst og godkjent (om ikke gjort allerede), og ordren blir markert som ferdigstilt i Busy. Vi støtter en rekke arbeidsflyter, og vi anbefaler alle å sette seg inn i de vanligste, som beskrevet til slutt i denne artikkelen.

Velg passende arbeidsflyt

Ordrefunksjonaliteten kan tilpasses forskjellige arbeidsflyter. Her går vi gjennom de vanligste arbeidsflytene – hvordan de fungerer, hvem de passer for, og hvordan man setter de opp.

Markere oppføringer som fakturert og opprette ordre kun i Busy (standard)

Her vil oppføringer godkjennes og låses (om ikke allerede gjort) og det blir opprettet en ordre i Busy. Denne arbeidsflyten passer bra for deg som ikke bruker Busy sammen med 24SevenOffice, og gir deg oversikt over hva som er fakturert og ikke. Ordrelinjene i en ferdigstilt ordre kan brukes som grunnlag for å opprette faktura i et annet system.

Denne arbeidsflyten velges automatisk når ordre blir aktivert, men kan også velges senere ved å sette distribusjonsmetode til «Kun i Busy» i ordreinnstillinger.

Markere oppføringer som fakturert og opprette ordre i 24SevenOffice

Her vil oppføringer godkjennes og låses (om ikke allerede gjort) og det blir opprettet en ordre i Busy, som også blir opprettet i 24SevenOffice. Om du bruker 24SevenOffice sammen med Busy er det denne arbeidsflyten vi anbefaler. Ordren vil dukke opp ferdig utfylt i 24SevenOffice, klar til fakturering!

Denne arbeidsflyten velges ved å sette distribusjonsmetode til «Opprett i 24SevenOffice» i ordreinnstillinger.

Overføring av oppføringer til 24SevenOffice og opprette ordre kun i Busy

Denne arbeidsflyten er tilpasset de som bruker 24SevenOffice og vil behandle timegrunnlaget i 24SevenOffice. Her vil oppføringer godkjennes og låses (om ikke allerede gjort) og det blir opprettet en ordre i Busy. Timegrunnlaget fra ordren vil så bli overført automatisk til 24SevenOffice.

Denne arbeidsflyten velges ved å først sette distribusjonsmetode til «Kun i Busy» i ordreinnstillinger, og så sette timeoverføring til «Overfør etter ferdigstilling av ordre» i 24SevenOffice-instillingene i Busy.

Andre arbeidsflyter

Om ingen av de vanligste arbeidsflytene passer, er det også mulig å lage en egen variant. Dette gjøres ved å velge andre kombinasjoner av distribusjonsmetode i ordreinnstillinger og timeoverføring i 24SevenOffice-instillingene i Busy.