Som en del av ett prosjekt må man ofte fakturere kunden mer enn bare timene man jobber. Kanskje parkering og transportkostnad skal viderefaktureres, eller materialkostnader under håndverksarbeid. Kostnader har mange bruksområder, og en gjenganger er at man raskt må kunne føre en kostnad på farten, noe som vi har gjort superenkelt i Busy.

Oppsett

For å komme i gang med kostnader i Busy må du først koble produkter fra 24SevenOffice integrasjonen. Det kan gjøres ved å gå til «Innstillinger» → «24SevenOffice» → «Koble produkter».

Når produkter er koblet vil du og dine ansatte kunne registere nye kostnader fra mobilappene, eller fra visningsalternativet «Kostnader». Trykk ny kostnad for å registrere en kostnad. Velg prosjekt, produkt, sett antall og overstyr eventuelt standard innpris og utpris på produktet.

I listen over vil du se alle kostnader registrert den inneværende uken, gruppert etter prosjekt. Bruk pilene oppe til høyre eller kalenderen for å navigere til andre perioder.

Legg til kostnader på farten

I både Android og iPhone appen til Busy får du nå mulighet til å legge til en kostnad på en time. Trykk «Add a cost», velg produkt, antall, eventuell innpris («Purchase price»), utpris («Selling price») og kommentar. Kostnaden blir automatisk koblet på samme prosjekt som timen, og tidspunkt timen er ført.

Godkjenn og fakturer

Kostnader vil automatisk bli overført til 24SevenOffice når de godkjennes. Derfor er neste steg å godkjenne kostnadene før de kan faktureres. Naviger til kostnadsgodkjenningen ved å gå til «Godkjenning»→ «Kostnader». Deretter velger du ett prosjekt i listen til venstre. Se gjennom kostnadene og trykk på kostnaden for å gjøre eventuelle endringer. Merk av kostnaden og trykk godkjenn for å godkjenne og overføre kostnaden.

Ønsker du å se tidligere godkjente kostnader kan du skru på «Ikke godkjent / godkjent» bryteren oppe til høyre. Da får du også mulighet til å fjerne godkjenningen.

Nå vil kostnadene være tilgjengelig i prosjektfakturering i 24SevenOffice, og du kan trykke «Se prosjektet i 24SevenOffice» for å navigere dit.

Du finner kostnadene under prosjektfakturering: