Finn prosjektet du skal fakturere

1. Start med å klikke deg inn på «Ordre» i sidepanelet. Da får du en liste over alle prosjekter du er leder for og kan fakturere timer på.

2. Trykk på kolonne-tittelen «Ventende beløp» for å sortere og finne prosjekter klare for fakturering.

3. Du kan også søke på enten kunde eller prosjektnavn i søkefeltet oppe til høyre.

4. Trykk «Ny ordre» på prosjektet som skal faktureres.

Velg hva som skal inkluderes i fakturaen

1. Se over timene som er klare for fakturering under  «Velg grunnlag for ordren». Marker deretter timene du ønsker å inkludere.

Ønsker du å gjøre endringer på beskrivelse, timepris eller fakturerbare timer kan du justere dette i tabellen og trykke «Lagre» nede til venstre.

2. Står det at det er tilgjengelige kostnader trykker du på «Kostnader» oppe til høyre. Velg deretter kostnadene du vil inkludere vist i bildet under (2).

3. Siste innstilling du velger er om timelisten skal legges ved i fakturaen eller ikke.

4. Deretter trykker du «Lagre» nede til venstre (3) og ser over at sammendraget ser riktig ut med beløp og ordrelinjer.

5. Trykk til slutt «Opprett i 24SevenOffice». Du vil få opp en bekreftelsesmelding du også kan trykke deg gjennom.

Merk at dersom dette er et fastprisprosjekt kan du hoppe over steget for å legge til timer og heller trykke på knappen «Legg til fastpris».

Se over den endelige fakturaen og send til kunden

Du finner fakturaen enten ved å trykke på lenken «Se ordre i 24SevenOffice» eller ved å gå til ordre-listen i 24SevenOffice.

Merk at dersom du er logget inn på en annen klient i Busy enn i 24SevenOffice er det mulig lenken ikke fungerer, og du må finne fakturaen i ordre-listen i fakturamodulen.

Til slutt ser du over at fakturaen ser riktig ut, med eventuell avdeling, referanser og ordrelinjer. Timelisten som ble lagt ved kan du også kikke på om ønskelig ved å trykke på «Vedlegg» (punkt. 1). Avslutt med å trykke «Fakturer» for å sende ut fakturaen.

Hva er neste steg?

Tilbake på Ordre-siden kan du trykke på «Ordreliste» oppe til høyre, hvor du kan se tidligere ordre. Ønsker du å fakturere enda et prosjekt kan du velge «Prosjekter», sortere etter «Ventende beløp» og trykke «Ny ordre» på neste prosjekt.