Med vår integrasjon med Xledger kan man få inn prosjekter, kunder og produkter i Busy. Ordre som opprettes og ferdigstilles i Busy vil også sendes tilbake til Xledger.

Kom i gang

1. Først må vi opprette en API-nøkkel for Busy. Start med å gå til «Administrasjon» → «Tilgangskontroll» → «GraphQL» → «API Tokens». Det kan hende du må være logget inn som en administrator i Xledger.

2. Trykk på «Generate new token».

3. Du vil nå kunne velge hvilke rettigheter Busy skal ha. I «Token description» kan du skrive «Busy». Følgende rettigheter er nødvendige for at integrasjonen skal fungere:

1. Read Common → Address

2. Read Common → Customer

3. Read Common → Contact

4. Read og Write Logistics → Order

5. Read og Write Logistics → OrderDetail

6. Read Logistics → Product

7. Read Project Management → Project

4. Trykk så på «Generate token». Du vil nå få en API-nøkkel (en lang tekst) som du tar vare på.

5. I Busy går du til «Innstillinger» → «Integrasjoner» → «Xledger» og legger inn API-nøkkelen du kopierte fra Xledger.

Integrasjonen er nå klar! Prosjekter, produkter og kunder vil nå synkroniseres fra Xledger til Busy; ordre som opprettes i Busy vil automatisk overføres til Xledger. De overførte ordrene finner man under «Fakturering» → «Ordre» → «Oversikt ordre» i Xledger.

Fra ordre til salgsordre i Xledger

For å gjøre om ordre sendt inn fra Busy til en salgsordre, må ordren markeres som klar til fakturering. Dette kan enkelt gjøres ved å åpne ordren fra «Oversikt ordre» og trykke på «Til fakturering».

Xledger kjører periodisk en jobb som konverterer ordre som er klar til fakturering til salgsordre, men jobben kan også startes manuelt fra «Fakturering» → «Serverjobber» → «Ordrekjøring».

Fakturering med referansepersoner («Vår referanse»)

Det er mulig å velge en referanseperson («Vår referanse») for ordre som opprettes. For at personen skal komme riktig inn i Xledger må dere da koble på ansattkode på hver ansatt i Busy, slik at ansattkode i Busy og i Xledger er likt. NB: Det er ikke nødvendig å sette ansattkode på brukere som ikke skal brukes som referanse på faktura.

For å legge til en ansattkode på en ansatt i Xledger, gå til

«Administrasjon» → «Organisasjon» → «Våre kontakter»

og rediger hver enkelt ansatt.

For å legge til en ansattkode på en ansatt i Busy, gå til «Brukere» → Velg ønsket ansatt i tabell → Skriv inn kode i «Ansattkode»-feltet → Lagre.