Kom i gang med Busy og 24SevenOffice Lønn

Denne artikkelen viser hvordan du kan hente lønnsoppsett fra 24SevenOffice Lønn og sende tilbake lønnsgrunnlaget.

Aktiver lønn og hent lønnsinformasjon

Bruker du 24SevenOffice Lønn er Busy timeføring allerede ferdig integrert. For å komme i gang går du til «Innstillinger» -> «Lønn» og velger «24SevenOffice Lønn» som lønnssystem.
image-Mar-20-2024-03-20-08-6891-PM
 
Nå er all informasjon hentet fra lønnssystemet. Dersom du nylig har gjort endringer som du vil hente inn til Busy kan du trykke på «Hent lønnsinfo» øverst til høyre.
image-Mar-20-2024-03-20-34-9495-PM
 
For å se lønnsarter og informasjon om ansatte kan du enten bla lenger ned på siden, eller trykke på punktene i sidemenyen til venstre.

Sette opp innstillinger i Busy

Som nevnt over henter Busy informasjon fra 24SevenOffice Lønn. Du har likevel noen valgmuligheter som kan endres på i Busy.

1. Format på lønnseksport

Under format for lønnseksport kan du velge om du ønsker å inkludere prosjektnummer i lønnseksporten, slik at lønnslinjene fordeles på prosjekter og avdeling når de overføres til lønnssystemet. Du kan også velge å «Inkludere dato for time ført». Det innebærer at lønnslinjene fordeles per dag, slik at dato for når tiden faktisk ble registrert blir med til lønnssystemet. 


2. Lønnsarter

Under lønnsarter vil du finne alle lønnsartene som finnes i lønnssystemet.​

 

Hvis du trykker på hver lønnsart kan du velge hvilke du ønsker at skal være synlig i timeføringen, slik at ansatte selv kan legge de til som tillegg på timene.

 

Vær obs på at du ikke kan endre navn og lønnskode i Busy på en lønnsart hentet fra 24SevenOffice Lønn. Dette må endres direkte i 24SevenOffice Lønn.

3. Timelønn

Under timelønn kan du velge hvilke ansatte som er timelønnede (1) og en standard lønnsart for arbeidstid (2). Du kan også legge inn om tid ført på noen arbeidstyper skal generere en annen lønnsart i listen nederst (3). 

image-Mar-20-2024-04-03-25-8573-PM

4. Lønnsart for utbetalinger

Her velger du hvilken lønnsart utbetaling av mertid (1) og trekk i timer (2) skal kobles til i lønnssystemet. Dersom du ikke ønsker å inkludere dette i lønnskjøringen kan du skru «av» å inkludere utbetalinger i lønnseksporten.For å lese mer om oppsett av lønnsinnstillinger kan du lese vår hjelpeartikkel om «Lønn i Busy!». Merk at denne artikkelen viser til generelle lønnsinnstillinger, da Busy også kan brukes sammen med andre lønnssystemer. Artikkelen du akkurat har lest går igjennom hvordan lønnsoppsettet fungerer med 24SevenOffice Lønn.

Lønnsgodkjenning

Hvordan du utfører en lønnsgodkjenning kan du lese om i vår hjelpeartikkel «Lønnsgodkjenning i Busy». Lønnsgodkjenningen vil bli sendt direkte fra Busy til 24SevenOffice Lønn når den er ferdig, og lønnen kjøres videre derfra.

Merk: Dersom Busy ikke klarte å automatisk koble de ansatte må du velge riktig ansattnummer i nedtrekkslisten ved første godkjenning.