Lær mer om godkjenning av prosjekttimer

Denne artikkelen beskriver hvordan du går frem for å godkjenne prosjekttimer for å sikre korrekt fakturagrunnlag.

Godkjenning i Busy er delt i to visninger: periode og prosjekt. Prosjektgodkjenning brukes gjerne for å sikre riktig fakturagrunnlag når man skal fakturere kunder, noe som ofte gjøres av den operative prosjektlederen.

Om prosjektgodkjenningen

Du finner prosjektgodkjenningen under «Godkjenn» → «Prosjekt». Her vil alle prosjektledere og administrator ha tilgang til sine prosjekter.

Skjermbilde 2024-09-19 kl. 14.59.50

I menylinjen har du noen ulike valg for hva du ønsker å se: Periode, filtreringsmuligheter, kolonner og godkjent-status. Vi går igjennom de ulike under.

1. Periode

Velg hvilken periode du ønsker å godkjenne timer for. Perioden er automatisk satt til inneværende måned. Du kan endre til ønsket intervall ved å trykke på boksen, og bla med piltastene for å bytte til neste/forrige periode.

Skjermbilde 2024-09-19 kl. 15.03.17

2. Filtreringsmuligheter
Ved å trykke på «+ Legg til et filter» øverst i høyre hjørne vil du få opp ulike filtreringsmuligheter, slik at du kan filtrere ut den informasjonen du ønsker å se.
Skjermbilde 2024-09-19 kl. 15.03.44

3. Kolonnevelger
Ved å trykke på ikonet for «Kolonner» kan du legge til ulike kolonner i visningen.
Skjermbilde 2024-09-19 kl. 15.04.07

4. Ikke godkjent / godkjent

Ved å skru toggelen for «Ikke godkjent / godkjent» av/på kan du styre om du ser på timer som er godkjent eller timer som venter godkjenning.
Skjermbilde 2024-09-19 kl. 15.04.23

Godkjenn timer

Det er mulig å godkjenne prosjekter fra forsiden, eller trykke på et og et prosjekt for å se alle timer som er ført på prosjektet.

1. Fra forsiden
Marker prosjektene du ønsker å godkjenne. Trykk på knappen «Godkjenn» øverst til høyre. Du vil da godkjenne alle timene ført på prosjektene for valgt periode

image-Mar-20-2024-04-16-25-3020-PM

2. Fra hvert prosjekt

Trykk på prosjektnavnet i godkjenningslisten for å gå igjennom timegrunnlaget, og/eller kun godkjenne noen timer ført på prosjektet. Her kan du gjøre endringer direkte på timene før de godkjennes.

image-Mar-20-2024-04-16-51-2723-PM

Marker timene du ønsker å godkjenne og trykk på «Godkjenn» øverst til høyre. Så enkelt har du godkjent prosjekttimer.

Knappen for «Legg til et filter» er også tilgjengelig inne på hver prosjekt, slik at du kan filtrere ut akkurat de timene du ønsker å godkjenne!

Angre godkjenning av prosjekt

Trenger du å angre godkjenningen av et prosjekt? Gå til godkjenningslisten og skru filteret for «Ikke godkjent / godkjent» til «På». Da vil du kun få opp prosjekter du allerede har godkjent.

image-Mar-20-2024-04-21-34-3043-PM

Marker prosjektet du ønsker å fjerne godkjenningen på, og trykk «Fjern godkjenning» øverst til høyre. Prosjektet vil da ligge under «Ikke godkjent» i godkjenningslisten igjen.

Lurer du på hvordan du godkjenner perioder? Les vår artikkel om godkjenning og låsing av tid.