Hur man registrerar timmar på datorn

Här visar vi hur du kan registrera tid på tre olika sätt med din dator.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

App till mobil?

Läs mer om mobilappen här.

Registrera tid på tre sätt

1. Dra och släpp i kalendern

Flytta muspekaren till önskad dag och starttid. Klicka och håll nere pekaren medans du drar den till önskad slutpunkt. När du släpper muspekaren så registreras tiden, med omedelbar möjlighet att fylla ut med mer detaljer.

2. Klicka och fyll i

Överst till vänster i kalendern och tidslinje-visningen finns en grön knapp. När du klickar på den knappen får du upp en meny för att föra tid på en ny post, bara fyll i med start och sluttid samt annan information.

För att ta backa ut fönstret utan att registrera timmen kan man antingen kryssa ner fönstret med kryssikonen uppe till höger eller så klickar man utanför fönstret. För att registrera tiden klickar du på "Spara" knappen nere till höger. Kalendern navigerar då automatiskt till dagen och tidsintervallet för den nyinlagda tiden.

Via tidsrapportfliken kan du klicka på knappen längst ute till höger för att lägga till en ny tidsföringspost. Starttid blir automatiskt satt till samma dag som knappen du klickar på är på.

Poster kan ändras via tidrapporten genom att klicka på posten. Då kommer posten upp så man kan redigera den. Ändringar sparas när du klickar på "Spara".

3. Timer

Timern kan användas som en stämplingsklocka. Klicka på "Timer" uppe till höger för att starta den.

När timern är aktiv kommer total tid att visas på timerknappen och tidsintervallet från när den är aktiverad kommer bli markerat med blått i kalendern.

För att ändra stämplingsklockans startpunkt kan man flytta på det i tidslinjens kalendervy.

Klicka på timern igen för att avsluta stämplingsklockan. När stämplingsklockan avslutas kommer posten att bli registrerad i kalendern för det intervall som stämplingsklockan varit aktiv.

Kopiera en tidsföring?

Håll nere "Option" på Mac eller "Alt" på Windows, klicka på tidsföringen och dra till önskad plats. Du har nu kopierat en tidsföring.