Kom igång
Projektuppgifter i Busy

Se hur du kan använda projektuppgifter i Busy.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Obs: Uppgifter är i Beta, och behöver därför aktiveras via företagets generella inställningar.

Uppgifter ger dig och ditt företag en ny dimension att registrera tid på. En uppgift kan kopplas till en standard arbetstyp, eller så kan du välja att registrera tid på både arbetstyp och uppgift.

Om du önskar att dela upp projekt i faser kan detta genomföras med hjälp av uppgifter. För att göra det upprättar du en uppgift per fas och gör det möjligt för de anställda att välja både fas och arbetstyp när de registrerar timmar.

Sett projekt som uppgiftsstyrt

När du upprättar ett nytt projekt kan du bocka i Uppgiftsbaserat projekt.

Om du vill ändra ett existerande projekt kan du klicka i "Uppgifter" längst ner under projektinställningar inne på projektet.

Välj inställningar för uppgifterna

Se till att de arbetstyper du vill använda är tillagda på projektet, välj vad som ska vara standard arbetstyp på nya uppgifter. Välj därefter om den anställde ska kunna byta den satta arbetstypen på en uppgift vid tidsföringen.

Upprätta, ändra och ta bort uppgifter

Du får nu tillgång till en ny flik uppe till höger som heter "Uppgifter". Klicka på den gröna knappen "Ny uppgift" för att skapa en ny uppgift. För att upprätta en underaktivitet klickar man på "Ny underaktivitet" på den uppgift man vill lägga till underaktiviteter på. Om du vill ändra eller arkivera en uppgift eller underaktivitet klickar man bara på den.

Obs: Du kan även använda 24SevenOffice för uppgiftsstyrning och sedan registrera tid på uppgiften i Busy. För mer info, läs här.

Registrera tid på uppgifter

När uppgifterna är upprättade och deltagare tillagda kan de nu registrera tid på uppgifterna. Detta kan göras både via mobilen och webbläsaren.

Om du har valt att de anställda ska kunna byta uppgift på en arbetstyp kommer "Uppgift" valet dyk upp vid tidsregistrering. Du kommer även få information om hur mycket tid som totalt har använts och vad den beräknade tidsanvändningen är.

När en uppgift är utförd kan du markera den som avklarad genom att klicka på "markera som komplett". Om du har Busy kopplat till 24SevenOffice kommer uppgiften även bli uppdaterad där.

När en uppgift är markerad som färdig dyker den inte längre upp på listan som en valbar uppgift.

Se rapporter på tidsanvändning

För att se uppgifternas tidsanvändning går du till: "Rapporter" → "Tidrapport" och byter visning till "Projekt / Uppgifter". Här kan du sedan expandera linjerna för att se tidsförda uppgifter per projekt. Du kan även byta visningen till att visa användare, då får du vem som har arbetat på de olika uppgifterna.

Vanliga frågor

• Mina uppgifter dyker inte upp när jag ska föra tid på projektet.

För att uppgifterna ska dyka upp måste följande vara sant:

1. Användare måste vara tillagd på projektet, eller projektet måste vara öppet.

2. Användaren måste vara tillagd på uppgifterna för att användaren ska kunna föra tid, eller projektet måste vara öppet.

• Arbetstypen jag ska använda på uppgiften finns inte med i listan över arbetstyper på uppgiftssiden.

Kolla så att arbetstypen är tillagt på projektet.

• Användarna jag ska lägga till på uppgiften finns inte med i listan över användare på uppgiftssidan.

Endast användare som är tillagda som deltagare på projektet kommer visas i denna lista, är projektet öppet kommer alla användare att visas. Ändra därför projektet till ett öppet projekt eller lägg till användaren på projektet.

• Finns det några konsekvenser med att aktivera uppgiftsfunktionalitet på existerande projekt?

Om du aktiverar uppgifter via de generella inställningarna kommer du att få tillgång till en extrakolumn för uppgifter i rapporterna, och möjlighet att aktivera uppgifter per projekt. Detta döljs igen om du deaktiverar uppgifter i inställningarna.

Slår du däremot på uppgiftskoppling mot 24SevenOffice kommer detta överstryka uppgiftsspecifika inställningar på alla projekt, här bör du därav vara försiktig. Uppgiftsinställningarna i 24SevenOffice kommer då avgöra Busys inställningar.