Använd Busy med 24SevenOffice Lön

Denna artikel visar dig hur man hämtar löneuppsättningen från 24SevenOffice Lön och skickar tillbaka löneunderlaget.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Aktivera lön och hämta löneinformation

Om du använder 24SevenOffice Lön är Busy tidsföring redan färdigintegrerad. För att komma igång går du till «Tidsbank» → «Lön» och väljer «Använd Busy med 24SevenOffice Lønn».

Då blir all information hämtad från lönesystemet. Relevanta lönearter hämtas och kategoriseras, information om de anställda hämtas även den. Du kan se layouten genom att välja «Timlön» eller «Lönetyper» uppe till höger, som nedan.

Här kan du registrera tid, lägga till övertid och andra eventuella tillägg. Se artikeln om hur man använder Busy för lön och övertid för större insikt i hur man går tillväga.

Skicka data till lönemodulen

För att skicka det färdiga löneunderlaget startar du ett nytt lönegodkännande från lönfliken genom att klicka på den gröna knappen.

Löneattesteringen ger dig några snabba steg som ger dig en översikt över vad som blir skickat till 24SevenOffice Lön. Notera att första gången du går igenom attesteringen kommer några inställningar behöva göras.

Först väljer du vilken period du vill inkludera data för. Detta är perioden för lönekörningen.

Se sedan över löneunderlaget. Om du ska ha med data om avdelning och projekt behöver du ha «Visa projektnummer» aktiverat.

Obs: Om Busy inte automatiskt kopplar de anställda måste du själv välja korrekt anställningsnummer i listan första gången du ska attestera.

På nästa sida kan du se tidsaldona för den specificerade perioden. Här ser du vad som har blivit utbetalt och kan göra nya justeringar. Om du vill inkludera utbetalningsinformationen aktiverar du «Inkludera utbetalningar i export». Denna inställning kommer då vara aktiv nästa lönekörning också.

På sista sidan får man en sammanfattning och kan därifrån välja «Skicka till Lönesystemet».

Klicka på «Visa data i lönemodulen» för att gå vidare till lönemodulen. Om det inte är du som ska köra lönen är du färdig och kan istället klicka på «Avsluta godkännande».

Du kan nu skapa en ny lönekörning, och data från tidsmodulen kommer då redan ligga inlagt som lönslinjer.