Hur hanterar man frånvaro över längre perioder?

Hantera att anställda permitteras, har en längre sjukskrivning eller önskar att minska sin kapacitet för en period.

Liv Ulversøy avatar
Skrivet av Liv Ulversøy
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ibland är anställda frånvarande över en längre tidsperiod. Det finns huvudsakligen två sätt att hantera detta på i Busy.

Registrera tiden på arbetstyp för frånvaro

Om det är viktigt att frånvaron visas i rapporter, eller om frånvaron är kortare (0-3 veckor), rekommenderar vi att lösa frånvaron genom att upprätta en arbetstyp för «Annan ledighet» i interntidsprojektet. Gå därefter till planeraren, markera perioden du önskar registrera för, välj varaktighet per dag och välj korrekt arbetstyp. Läs mer om planeraren i denna artikel.

Upprätta en tillfällig arbetsvecka

Om frånvaron gäller för en längre period är det möjligt är det möjligt att upprätta en tillfällig arbetsvecka för personen. Navigera först till den anställdes tidsbankinställningar.

Stäng av «Använd standarder för arbetsytan» och välj «Lägg till ny arbetsvecka». Välj därefter start- och slutdatum, och tryck på «Skapa ny arbetsvecka».

Avslutningsvis så tar du bort markering på de dagar som personen inte ska jobba, man kan även justera veckan som man vill för att passa den anställdes frånvaro. Tryck sedan på «Spara», den anställde kommer nu att slippa tidsrapportera under frånvaron.