Noen ganger har ansatte fravær over lengre perioder. Det er i hovedsak to måter å håndtere dette på i Busy.

Registrer tiden på arbeidstype for fravær

Dersom det er viktig at alt fravær vises i rapportene, eller om fraværet er over en kortere periode (0-3 uker), anbefaler vi å løse det ved å opprette en arbeidstype for «Permisjon» i interntidsprosjektet. Gå deretter til planleggeren, dra i perioden du ønsker å registrere for, velg varighet per dag og velg riktig arbeidstype. Les mer om planleggeren i vår artikkel.

Opprett en midlertidig arbeidsuke

Gjelder fraværet for en lengre periode er det mulig å opprette en midlertidig arbeidsuke for personen. Naviger først til timebank-innstillinger for den ansatte.

Fjern «Bruk standard for arbeidsområdet» og velg «Legg til arbeidsuke». Velg deretter start- og sluttdato, og trykk «Ny arbeidsuke».

Avslutningsvis fjerner du markeringen på dagene personen ikke skal jobbe, eventuelt justererer uken til å passe den ansatte sitt fravær. Til slutt trykker du «Lagre», og den ansatte vil nå slippe å registrere tid i perioden.