Lær mer om timerapporten i Busy

Slik kan du lage og bruke egendefinerte timerapporter i Busy.

Ved å trykke på «Rapporter» i sidemenyen kommer du til en oversikt over alle rapportene som finnes i Busy. For å få et innblikk i hva som finnes her kan du lese vår hjelpeartikkel: «Slik bruker du rapporter i Busy».

Skjermbilde 2024-11-27 kl. 10.56.42

I denne hjelpeartikkelen skal vi se nærmere på timerapporten.

Timerapporten

Ved å trykke på «Rapporter» → «Timerapport» vil du komme til denne menyen.

Skjermbilde 2024-11-27 kl. 10.57.44

Her er det mange ulike filtre og grupperinger du kan tilpasse for å få den rapporten du trenger. Det er her mulig å gruppere timerapporten etter grupper og undergrupper (1), endre tidsperspektiv (2), velge kolonner som skal være med (3), og legge til ulike filtre for hva som skal vises (4).​

1. Gruppering

Grupperingsfilteret lar deg bestemme visningen for rapporten, basert på gruppe og undergruppe. Ved å velge «Brukere / Prosjekter» som gruppering og undergruppering vil rapporten se slik ut:

Skjermbilde 2024-11-27 kl. 11.00.59

 

Her får du et overblikk over timer registrert per bruker, undergruppert på hvilke prosjekter hver bruker har registrert timer på. Det er også mulig å gruppere og undergruppere timerapporten etter «Arbeidstyper», «Kunder» og «Kategori».

2. Tidsperspektiv

Det er mulig å endre tidsperspektiv i timerapporten. Her kan du velge om du vil se rapporten «Per uke», «Per måned», «Per kvartal», «Per år» eller «Tilpasset». Ved å bruke pilene kan du enkelt gå fram og tilbake i tid basert på tidsperspektivet du har valgt.

Skjermbilde 2024-11-27 kl. 11.01.47

3. Kolonner

Ved å klikke her kan du tilpasse hvilke kolonner du ønsker å ha med i timerapporten.

Skjermbilde 2024-11-27 kl. 11.02.36

 

Nedenfor får du en kort forklaring på hva hver av disse kolonnene betyr:

  • Kapasitet: Viser brukerens totale kapasitet for tidsperioden. Brukerens kapasitet baserer seg på hva som er satt opp i timebanken. Du kan lese mer om kapasitet i vår hjelpeartikkel om kapasitetsoversikten.
  • Registrert tid: Total tid registrert på brukeren for den valgte tidsperioden.
  • Intern tid: Total tid ført på interntidsprosjekter, det vil si tid som ikke skal faktureres ut. Dette kan for eksempel innebære ferie og sykefravær.
  • Fakturerbar tid: Total tid ført på prosjekter og arbeidstyper markert som fakturerbare.
  • Faktureringsgrad: Viser hvor stor prosentandel av total registrert tid som er fakturerbar. Faktureringsgraden tar utgangspunkt i både fakturerbare og ikke-fakturerbare timer.
  • Faktureringsgrad av ledig tid: Regner faktureringsgrad ved å dele personens kapasitet minus eventuelt fravær på personens totale fakturerbare tid i perioden. Viser hvor stor prosentandel av personens totale kapasitet som er fakturerbar. Denne faktureringsgraden tar kun hensyn til fakturerbare timer, hvilket betyr at ikke-fakturerbare timer som ferie og sykefravær er ekskludert.
  • Beløp (NOK): Fakturerbar tid ganget med effektiv timepris.
  • Påløpt fastpris: Fakturerbar tid ganget med estimert timespris på fastprisprosjekter.
  • Effektiv timepris: Fakturerbar tid ganget med timepris, delt på totalt antall fakturerbare timer.

4. Legg til et filter

For å tilpasse timerapporten etter dine behov er det mulig å legge til et filter. Her får du opp mange ulike valgmuligheter for hva timerapporten kan vise.

Blant annet kan du velge «Prosjekter» eller «Arbeidstyper» for å filtrere ut prosjektene og arbeidstypene du ikke har behov for å se i rapporten. Andre nyttige filtre er blant annet «Faktureringsstatus» og «Godkjenningsstatus», hvor du kan filtrere ut prosjekter og timer som allerede er fakturert elle godkjent. Her er det bare å prøve seg fram etter egne behov!

Skjermbilde 2024-11-27 kl. 11.03.10

Lagre din egendefinerte timerapport

Har du tilpasset de ulike grupperingene, kolonnene, tidsperspektivet og filtrene til å vise deg akkurat den rapporten du har behov for? Da kan du trykke på «Lagre rapport» slik at du slipper å sette den opp på nytt neste gang du trenger den!

Skjermbilde 2024-11-27 kl. 11.03.42

 

Videre kan du gi rapporten et navn og beskrive den, og velge hvem som skal kunne se den.

 

Når rapporten er lagret finner du en hurtigtilgang inne på «Rapporter» → «Dashboard». Du kan gjøre dette med så mange ulike rapporter du trenger. 

Eksporter timerapporten

Ønsker du å eksportere timerapporten ut av Busy? Trykk på «Eksporter» og tilpass format og kolonneoppsett slik du ønsker!

 

Du kan velge mellom å eksportere timerapporten som PDF, eller som en excel-flatfil. Flatfilen du får i excel er ikke gruppert, men du kan gruppere denne selv ved hjelp av pivottabeller i excel. Hvordan du oppretter og tilpasser en pivottabell kan du lese om i Microsoft sin hjelpeartikkel: Opprette en pivottabell for å analysere regnearkdata.